zaterdag 14 november 2015

9 november - 13 november

Na een weekje rust, zijn we weer fris gestart! Zes weken hard werken nu en dan twee weken kerstvakantie...
Een kort relaas over de voorbije week:
-   Voor de vakantie hadden we onze banken verplaatst: we zitten nu in groepen. Eén groep van 8 en twee groepen van 4. Nu moeten we niet meer de hele tijd met de banken schuiven tijdens ons dagcontract.
-   Elke dag werkten we weer met een dagcontract. Het is prachtig om te zien hoe hard de kinderen werken, hoe mooi ze samenwerken (bij sommige taken werken ze alleen, bij andere samen), hoe ze raad vragen aan elkaar...  Ze kiezen zelf waarmee ze beginnen, of ze met de juf of alleen werken, ze houden zelf voortdurend de tijd in het oog, kortom: ze nemen zelf verantwoordelijkheid!
De kinderen vinden ook dat de tijd vliegt als ze met een dagcontract werken. Dit komt omdat er zoveel afwisseling is: lezen, op de computer werken, rekenen, verbeteren, alleen werken, met twee werken + ze moeten minder luisteren en zelf meer doen!!!
-   Ömer en Efe gaven een lesje Turks. ( Wil- en durfeiland )
-   Op donderdagnamiddag improviseerden we weer tijdens een lesje 'Drama'!
-   Toen we daarna tijd over hadden, bekeken we enkele filmpjes op schooltelevisie ivm ons W.O.-thema: de spieren, het skelet, de ademhaling, de bloedsomloop.
-   Ons godsdiensthoekje werd aangevuld met gedichten, prenten,... die enkele kinderen zelf meebrachten rond het thema 'vriendschap'.
-   Fran had een kwis gemaakt bij talentenarchipel.
-   Deze week moest iedereen een taakje uit ons 'taaleiland' maken, maar het mocht niet 'Galgje' zijn. Zo ontdekten de kinderen nieuwe activiteiten: kruiswoordraadsels, 'Scrabble', 'Pim pam pet'...  Enkele kinderen waren samen met de juf 'Pim pam pet' aan het spelen, maar we vonden de kaartjes veel te vergezocht.  Dus maakten we zelf maar nieuwe kaartjes! Op het einde was bijna heel de klas aan het meespelen, een héél gezellig moment!!!

Volgende week een sportieve week: woensdag DAS-beurs in Genk en donderdag sponsorloop!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten