zondag 22 mei 2016

april - mei


Hallo allemaal,

door praktische redenen is het even geleden dat ik de blog heb bijgewerkt, maar nu zijn we er weer ;-)
Heel wat foto's om te bekijken dus:


We lezen nog steeds elke dag een hoofdstuk uit 'Donkere getallen'!!!Spreekoefening: we doen alsof we een reisbureau hebben en trachten anderen te overtuigen om een welbepaalde uitstap te maken.

Voetbaltornooi in Bolderberg
Voor Kerem!

We maakten van kosteloos materiaal een cadeautje voor moederdag: de kinderen mochten kiezen uit een zeeppompje, een doos voor zakjes of een handige opbergdoos.

We gaan een klaspuzzel maken. Iedereen moet er aan meewerken en de puzzel moet af zijn op het einde van het schooljaar!Mathias was jarig!!!
De opbergdoos kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden: bv. om kruiden in te bewaren, voor overschrijvingen, schrijfgerief...

Van deze flesjes maken we zeeppompjes en het blik rechts wordt gebruikt om zakjes in te bewaren.
Als we na ons dagcontract een fiche kiezen uit het beweegeiland, kunnen we even naar buiten om bv. een hinkelparcours te tekenen en hierop te spelen, om onze fietsbehendigheid te oefenen, onze balvaardigheid aan te scherpen, ...  En dat doet wel deugd na het harde werken!!!

Onze puzzel krijgt al wat meer vorm:De moederdagcadeautjes zijn klaar! Nu nog inpakken...


Alweer een jarige! Deze keer was Casper het feestvarken!!!


We maken ook nog een kaartje voor mama: ofwel een 'kikkerkaart', ofwel een kaart van twee handen:

Workshop techniek: we maakten een zenuwspiraal.

Tijdens muzische deden we aan 'Landart': de kinderen maakten een kunstwerkje met dingen die ze in de natuur vonden.

Maxim heeft weer een mooie driedimensionele tekening gemaakt:
Ons boek 'Donkere gaten' is uit!
De kinderen willen nog graag samen een boek lezen. Tijdens taal kwamen we dit boek tegen: 'De smaak van zijn stem', ook een prachtig verhaal!


Tijdens de taallessen leerden we goocheltrucs uitvoeren:

Binnenkort hebben we fietsexamen! We hebben hier heel veel voor geoefend: 3 namiddagen hebben we het fietsparcours op straat geoefend, 3 keer hebben we onze fietsbehendigheid bijgeschaafd op de speelplaats en in de klas hebben we ook theoretische lessen gehad. De juf had foto's genomen van het hele fietsparcours op straat. Zo konden we bij elke verkeerssituatie bespreken wat de regels zijn en hoe we ons veilig moeten gedragen in het verkeer.

Wat een fijn taalthema!!! Deze keer maken we wonden: brandwonden, schaafwonden, snijwonden, een bloedneus, ...  Eigenlijk zijn we bezig met 'begrijpend lezen', maar dat hebben we op deze manier helemaal niet door ;-)

Melissa heeft in de bibliotheek het vervolg op 'Donkere getallen I' gehaald en is er al druk in aan het lezen. Leespromotie werkt dus...

Vrijdag 20 mei... Eindelijk is het zover!!!
Twee politieagenten en heel wat stadswachten en vrijwilligers van de KWB komen helpen om het fietsexamen af te nemen.
Onze klas begint met het behendigheidsparcours op de speelplaats en de andere klas begint met het examen op straat.

Eerst worden de fietsen nog gecontroleerd: veiligheid voor alles!!!

De meester was ook nog jarig op deze drukke dag: 59 jaar werd hij al - of was het 95???

Ik heb geprobeerd om van iedereen een foto te trekken tijdens het behendigheidsexamen, maar omdat het te druk was is dat jammer genoeg niet gelukt...
6 M:Hèhè... Iedereen is veilig teruggekeerd op school!!!De kinderen hadden 50 duimen verdiend de voorbije weken en dit was hun verrassing: pannenkoekjes!!!Geen opmerkingen:

Een reactie posten