vrijdag 22 januari 2016

11 - 15 januari en 18 - 22 januari

Talentenarchipel:Afgelopen donderdag mochten we naar de bibliotheek. Er was een mooie tentoonstelling over Anne Frank. Als voorbereiding leerden we over de tweede wereldoorlog en bekeken we een film ('The boy in the striped pyjamas').

Tijdens muzische maakten we onze 'Franse doos'. Nu kunnen we onze Franse woordjes thuis oefenen volgens het 'Leitnersysteem'!
Kort uitgelegd komt het hier op neer: We hebben een kaasdoosje waar de woorden eerst in komen, dat zit in onze boekentas. Thuis hebben we een schoendoos met 4 vakken. Als we een woord kennen (mondeling + kunnen schrijven!), dan steken we het in een hoger vakje.  We beginnen steeds met het hoogste vak, anders klopt het niet wanneer woorden een vakje stijgen. Per dag kan een woord maar 1 keer omhoog gaan. Woorden die we fout hebben, blijven in het vak waar ze waren.
Als we alle woorden een kans gegeven hebben om te stijgen, kunnen we de woorden uit een bepaald vak nog eens oefenen, maar de woorden kunnen dan wel niet meer stijgen.Meester Olivier kwam een kijkje nemen in onze klas. Hij doet zijn 'uitgroeistage' binnenkort bij ons. De meester komt dan 3 weken in onze klas lesgeven (vanaf 29 februari)!


Het was niet gemakkelijk om die tussenschotten passend te maken. We moesten heel wat meten en rekenen!Talentenarchipel op vrijdag:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten